Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، دقایقی پیش زلزله ای به بزرگی 4.4 ریشتر تبریز و دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی را لرزاند.

این زمین لرزه  در ساعت ۸ و ۵۱ ثانیه به طول جغرافیایی ۴۶.۳۵ به عرض جغرافیایی ۳۸.۰۲ و عمق ۱۵ کیلومتر اتفاق افتاده است.

گزارش فارس حاکی است، دومین زمین لرزه به فاصله ۱۰ دقیقه به بزرگی ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ ریشتر در ۸ کیلومتری تبریز ، ۱۱ کیلومتری باسمنج و ۱۷ کیلومتری سردرود رخ داده است.

این زمین لرزه به طول جغرافیایی ۴۶.۳۸، عرض جغرافیایی ۳۸.۰۲ و به عمق  ۶ کیلومتر رخ داده است.

این زمین لرزه  در ۸ کیلومتری باسمنج، ۱۰ کیلومتری تبریز و ۲۰ کیلومتری سردرود  اتفاق افتاده است.

 وقوع این زمین لرزه باعث شد که مردم تبریز از نگرانی از خانه‌های خود بیرون بیایند.

فرزاد رحمانی رئیس اورژانس آذربایجان‌شرقی گفت: دو اکیپ اورژانس برای ارزیابی به روستاهای اطراف باسمنج اعزام شد. خوشبختانه تاکنون مصدومی گزارش نشده است.

گزارش فارس حاکی است، گسل  تبریزحتی از گسل شمال تهران و گسل‌های البرز و زاگرس و سایر گسل های ایران خطرناک‌تر بوده و در صورت رخ دادن زلزله در تبریز، شهر با تکان مواجه می‌شود، ولی شمال و شرق این کلانشهر که بر روی گسل واقع شده است، دچار زمین لغزش شده و گسیختگی به وجود می‌آید.

تبریز روی سامانه گسلی واقع شده که بخشی از این سامانه در امتداد لغـزش بزرگ در شمال باختری ایران و شرق ترکیه جای دارد.

این سامانه از مرند (دامنه شمالی میشو داغی تا بستـان‌آباد با راستای شمال باختری - جنوب خاوری) به طول حدود ۲۰۰ کیلومتر امتداد دارد.

گسل تبریز از شمال این شهر عبور کرده و شهرک‌هاى مختلفى را در معرض خطر قرار داده است، همچنین بخش اعظمى از حدود هزار حاشیه نشین شهرستان تبریز در قسمتى از کمربند شمالى شهر اسکان یافته‌اند که ساختمان‌هاى آنها به هیچ وجه در مقابل کوچکترین تکان‌ها نیز مقاوم نیست.

طول این گسل از قم تا آناتولی ترکیه و سن آن به دوران دوم زمین شناسی مربوط بوده و علت اصلی وقوع زمین لرزه‌های تبریز در گذشته، حرکت و جنبش این گسل بوده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز زلزله در تبریز فارس تبریز زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنگام صاعقه در هوای آزاد چه کنیم

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هنگام وقوع صاعقه از وسایل الکترونیکی مثل موبایل استفاده نکنید و به وسایل برقی و فلزات دست نزنید. - اخبار استانها -

فرشاد عبدالملکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم‌ در همدان، با بیان اینکه انرژی آزاد شده از صاعقه 200 هزار آمپر و 100 میلیون ولت است، اظهار داشت: حرارت تولیدشده توسط صاعقه بین 20 هزار تا 60‌ هزار فارنهایت است.

وی با تأکید بر اینکه اغلب موارد مرگ و میر در مصدومینی است که در هوای آزاد فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: قایقران‌ها، شناگران، چوپان‌ها و کوهنوردان بیش از دیگران در معرض خطر صاعقه قرار دارند.

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه عامل مهم منجر به آسیب یا مرگ ناشی از صاعقه این است که فرد در مسیر تخلیه بار الکتریکی صاعقه قرار گرفته است، گفت: در صاعقه بعضی افراد مستقیم در معرض برخورد صاعقه قرار می‌گیرند و دچار جراحت ویا مرگ می‌شوند. بعضی افراد به صورت غیر مستقیم دچار جراحت می‌شوند مثل زمانی که در نزدیکی جسمی مانند درخت قرار می‌گیرند که با صاعقه برخورد داشته است.

وی با تأکید بر اینکه سیستم قلبی‌ ـ عروقی و عصبی اعضایی هستند که بطور شایع در زمان صاعقه دچار آسیب می‌شوند، عنوان کرد: بنابراین مرگ ناشی از ایست قلبی و تنفسی رخ می‌دهد‌.

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آسیب بافتی ناشی از صاعقه با آسیب ناشی از برق پرفشار متفاوت است، اظهار داشت: علت آن هم این است که مسیر آسیب ناشی از صاعقه غالباً بر سطح پوست رخ می‌دهد تا از آن عبور کند، همچنین به علت کوتاه بودن مدت صاعقه غالباً سوختگی سطحی است. هنگام‌ وقوع صاعقه چه کنیم؟

عبدالملکی درباره اقداماتی که باید هنگام وقوع صاعقه انجام دهیم، تصریح کرد: هنگام‌ وقوع صاعقه احتمال اینکه مجدد صاعقه در همان محل رخ دهد وجود دارد. بنابراین باید مصدوم را به محل امن و ترجیحاً پناهگاه منتقل کنید. چنانچه در محل باز قرار دارید و پناهگاه در دسترس نیست با حالت  نشسته زانوها را جمع کنید و سر خود را خم کنید تا حد امکان هدف کوچکتری باشید. چنانچه نزدیک یک درخت قرار دارید محل را ترک کنید و به محل کم ارتفاع و پست بروید.

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از آنجا که صاعقه تمایل زیاد به اشیایی دارد که از سطح زمین بالاتر هستند مانند درختان دیوار ها و غیره، پس
در مکان‌های مرتفع قرار نگیرید لبه صخره‌ها و پرتگاه‌ها قرار نگیرید، از درختان، تپه‌ها دکل‌های برق و مخابراتی دور شوید.

عبدالملکی با بیان اینکه  داخل خودرو یک مکان امن محسوب می‌شود، اظهار داشت: هنگام بروز صاعقه داخل آب قرار نگیرید و در صورت شنا سریعاً از آب خارج شوید.در منزل هم از درب و پنجره فاصله بگیرید
از وسایل الکترونیکی مانند موبایل استفاده نکنید و به وسایل برقی و فلزات دست نزنید. به محض وقوع حادثه با اورژانس 115 تماس بگیرید و از ارتفاعات به محل پایین و پست منتقل شوید.

انتهای پیام/743

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هنگام صاعقه در هوای آزاد چه کنیم
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید