Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:27:21 GMT

بیداری به وقت زلزله

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۱۴۶۱

بیداری به وقت زلزله

 وقت و بی وقت، زمان و مکان نمی شناسد و هر لحظه بخواهد فریادکشان حضورش را اعلام می کند؛ حضوری که با خرابی و آوار و گاه با مرگ عزیزان همراه است؛  میهمان ناخوانده ای که راضی به میزبانی اش نیستیم اما قدرت اش چنان است که آمدنش را بی دعوت به ما تحمیل می کند و اگر آماده نباشیم اثرش بر جان و روح مان سال ها باقی می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«زلزله» با این نام کوچکش چه بسیار شهر های بزرگی را زخمی و ویران کرد؛ زخمی که تا اعماق جان ها نیز نفوذ می کند،  زلزله را می شناختم؛ در کتاب جغرافیا مطالبی راجع به آن خوانده ام اما خیلی چیزهایش را نخوانده بودم ولی با چشمانم دیدم؛ اشک های کودکی را دیدم که لرزه بر اندامش افتاده و در آغوش مادرش پناه گرفته بود؛ پدری را دیدم که سقف خانه اش فرو ریخته و خانه اش زیر آوار مانده است، همان خانه ای که سال ها برایش زحمت کشیده بود؛ دانش آموزانی را دیدم که با گریه به مدرسه ویران شده شان نگاه می کردند؛ و مادری که دنبال کودکش در زیر آوارها می گشت…

چه غم انگیز است که در لحظه ای کوتاه تر از دم و بازدم، خانه هایی گرم و پر از شادی به خاطره هایی سرد و غمگین تبدیل شده و شهر با خاک یکسان می شود.

از فکر کردن به زلزله و رعب و وحشتش، لرزه بر اندام آدمی می افتد، همان زلزله ای که با لرزش هایش جان مردمانی را می گیرد، خانه هایی آوار می شود، کودکانی یتیم می شوند، خنده هایی در صورت می خشکد.

اکثر قریب به اتفاق شهروندان تبریزی بامداد امروز، زمین لرزه ای به قدرت ۴.۲ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین را راس ساعت ۳ و ۱۳ دقیقه احساس کردند، زلزله ای که تا صبح امروز، ۹ پس لرزه داشته و همین امر مردم این شهر را نگران کرده است.

عکس تزیینی 

زمین لزه بامداد تبریز هیچ خسارتی نداشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۲ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین اظهار داشت: این زمین لرزه در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داد.

محمدباقر هنربر افزود: خوشبختانه وقوع این زمین لرزه تلفات جانی نداشت، اما با این وجود دستگاه‌های امدادرسان در آماده باش کامل هستند.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود  اکیپ های هلال احمر، اورژانس و آتش نشانی برای اقدامات احتمالی مورد نیاز به منطقه اعزام شده اند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی گفت: از لحظه وقوع زمین لرزه با بخشداران و دهیاران در ارتباط هستیم.

وی افزود: ساعت ۱۷ و ۱۵ دقیقه دیروز نیز زلزله ۲.۶ ریشتری در تبریز رخ داد که کانون این زلزله در ۱۴ کیلومتری تبریز- صوفیان بود.

آمادگی نیروهای جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی

در همین حال معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز از آماده باش نیروهای این جمعیت خبر داد.

میر علی آقا سیدی گفت: پس از وقوع زلزله ۴.۲ ریشتری  بامداد امروز بلافاصله اقدام به استخراج مختصات کانون زلزله از مبادی مربوطه کردیم.

وی ادامه داد: از طریق هلال احمر شعبه تبریز با دهیاری‌ها و خانه‌های هلال در مراکز دهستان‌ها در ارتباط هستیم، خوشبختانه تاکنون گزارش خاصی از زلزله تبریز دریافت نشده است.

سیدی افزود: در این زلزله علاوه بر مرکز کنترل اطلاعات و هماهنگی عملیات معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان، مرکز کنترل اطلاعات و هماهنگی عملیات‌های امدادی شعبه تبریز نیز فعال بود.

زلزله تبریز خسارت جانی ندارد

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ خسارت جانی از وقوع این زمین لرزه گزارش نشده است، گفت: به محض وقوع زمین لرزه بامداد امروز در تبریز، تمامی نیروهای اورژانس به حالت آماده باش کامل درآمدند و پنج تیم مناطق مورد نظر را ارزیابی کردند.

دکتر فرزاد رحمانی، از آماده باش تمام ظرفیت‌های دانشگاه خبرداد و افزود: تمامی واحدهای دانشگاه در حوزه‌های درمان و بهداشت در آمادگی کامل بوده و مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه هماهنگی‌های لازم را انجام داده است.

وی ادامه داد: برنامه‌های افزایش ظرفیت بیمارستانی و پیش بیمارستانی و بهداشت و پشتیبانی طبق برنامه‌های از پیش تدوین شده به محض نیاز فعال خواهد شد.

رحمانی خاطر نشان کرد: حفظ خونسردی و آمادگی فردی و رعایت ایمنی غیرسازه‌ای در منزل و محل کار، میزان آسیب پذیری افراد را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.

اعضای ستاد پیشگیری در آماده باش هستند

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تشریح آخرین وضعیت مناطق متاثر از زلزله در تبریز، اعلام کرد: خوشبختانه هیچ مورد خسارت ناشی از زمین لرزه گزارش نشده است.

اسماعیل نجار درباره آخرین وضعیت شهر تبریز و دیگر مناطق متاثر از زلزله بامداد امروز در آذربایجان شرقی گفت: بعد از وقوع زلزله بلافاصله تیم های ارزیاب به منطقه اعزام شدند و نتایج بررسی‌های آنان نشان داد که خسارتی درپی این زلزله رخ نداده است.  

وی با بیان اینکه اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان آذربایجان شرقی و به خصوص شهرهای تبریز و شبستر به حالت آماده باش درآمدند، گفت: هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و نیروی انتظامی از جمله این دستگاه‌ها بودند که همچنان نیز از آماده‌باش بیشتری برخوردار هستند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه می‌توان گفت زلزله بامدادی در تبریز به خیر گذشته است، افزود: پس از اولین زلزله، ۹ لرزه دیگر نیز در همین محدوده از سوی مرکز ژئوفیزیک به ثبت رسیده که بزرگ ترین آن ۴ ریشتر بوده و در ساعت ۷:۴۴ صبح امروز رخ داد.

نجار درباره آمادگی مردم نیز گفت: مردم همیشه باید برای مقابله حوادثی نظیر زلزله آماده باشند؛ وقتی صحبت از آموزش‌های قبل از زلزله می‌شود منظور ارتقای همین آمادگی‌هاست اما نباید بترسند یا اختلالی در روند زندگی شان به وجود بیاید.

هنگام زلزله چه باید کرد؟

نخستین واکنش مناسب هنگام وقوع زمین لرزه، دور شدن از وسایل سنگین و غیرثابت، پنجره های دارای شیشه های بزرگ، قفسه هایی که داخل آن اجسام سنگین چیده شده است و سازه های روکش دار مانند شومینه و بخاری است، زیرا این موارد ممکن است شکسته شده و بر روی انسان آوار شوند.

پناه بردن به راهروها، خودداری از جا به جایی زیاد،  عدم ستفاده از آسانسور، فاصله گیری از ساختمان ها، پناه بردن به زیر میز و مبل،  نشستن روی زمین در فضای باز از جمله اقداماتی است که به هنگام وقوع زمین لرزه باید انجام داد.

نمایی از مناطق حاشیه ای تبریز

آمادگی قبل از زلزله

به منظور آمادگی قبل از وقوع زلزله، لازم است قفسه های کتاب، کابینت های ظروف چینی و تمامی وسایل بلند به دیوار چسبانده شده، محکم تثبیت شوند.

اجسام سنگین، بزرگ و شکستنی هم باید به طبقات پایین منتقل شده و در جایشان ثابت نگه داشته شوند این کار باعث کاهش احتمال صدمات و درصد تخریب می شود.

لازم است وسایلی که احتمال افتادن آن وجود دارد، در جایشان محکم شوند، زیرا افتادن این وسایل می تواند منجر به ایجاد صدمات جدی شود.

به گزارش ایرنا،  زمین لرزه ای به قدرت ۴.۲ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین راس ساعت ۳ و ۱۳ دقیقه تبریز را لرزاند،  این زمین لرزه در عمق ۸ کیلومتری زمین رخ داد و خوشبختانه وقوع این زمین لرزه تلفات جانی نداشت، اما با این وجود دستگاه‌های امدادرسان در آماده باش کامل هستند.

ساعت ۱۷ و ۱۵ دقیقه دیروز نیز زلزله ۲.۶ ریشتری در تبریز رخ داد که کانون این زلزله در ۱۴ کیلومتری تبریز- صوفیان بود.

در کلانشهر تبریز افزون بر ۴۰۰ هزار نفر در مناطق حاشیه ای زندگی می کنند و حوادث طبیعی بیشتر از سایر نقاط این شهر این مناطق را تهدید می کند.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز سازمان اورژانس کشور مدیریت بحران زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز سازمان اورژانس کشور آذربایجان شرقی تبریز سازمان اورژانس کشور مدیریت بحران زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی محمدی افزود: با تقویت و فعالیت سامانه بارشی از چهارشنبه ۱۹ اردیهشت تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه شاهد رگبار باران، رعد و برق و صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید و کاهش دما در همه مناطق استان خواهیم بود.

محمدی افزود: آب‌گرفتگی معابر و احتمال جاری شدن روان آب، افزایش حجم آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها، لغزندگی جاده‌ها، ریزش سنگ، کاهش دید و اختلال در تردد محورهای کوهستانی و احتمال آسیب به سازه‌های کم مقاوم از تبعات این سامانه خواهد بود.

وی گفت: رانندگان هنگام تردد در جاده‌های استان بویژه در محورهای کوهستانی و در هنگام شب، ضمن رعایت نکات ایمنی با کسب اطلاعات از مسیر و با احتیاط کامل رانندگی کنند.

محمدی افزود: در این مدت کوهنوردان و طبیعت گردان از صعود به ارتفاعات و مناطق کوهستانی و تردد و برپایی چادر و اقامت در فضاهای باز جدا خودداری کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به پیش بینی مواج شدن دریای خزر از قایقرانی، ماهیگیری و انجام ورزش‌های آبی در این مدت جدا خودداری کنند.

محمدی گفت: دامداران، دام‌های خود را به دور از حاشیه رودخانه‌ها، دهانه مسیل‌ها، نقاط مرتفع، فضای باز و در مناطق امن نگهداری کنند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران افزود: صاحبان سالن‌های پرورش گل و گیاه و پرورش دام و طیور نسبت به آماده سازی سیستم‌های گرمایشی و تنظیم دما و استحکام سالن‌ها تدابیر و اقدام احتیاطی لازم را انجام دهند.

محمدی گفت: شهرداران در این مدت نسبت به پاکسازی جوی‌ها و کانال‌های هدایت آب‌های سطحی و نیز بازدید و مقاوم سازی داربست‌ها، سازه‌های موقت، تابلوها و بیلیبوردهای تبلیغاتی سطح شهرها اقدام کنند.

وی افزود: نیروهای خدماتی و امدادی استان با تمام قوا و تجهیزات آماده خدمات رسانی در صورت وقوع سیلاب هستند.

کد خبر 6099690

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر